[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Itt van 2 hónapja és rá se hederítettél...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

:) sok néven ???A leánykori és az asszony nevem sok? Van ugyebár 3 keresztnevem,ho jó igaz ! :)

Válasz

Berkes Judit - Napsugár üzente 12 éve

De édes vagy Lina! Valóban kimaradt, bocsáss meg, de már olyan sok néven láttalak, hogy esküszöm fogalmam sem volt, kinek is kellett volna ezt megírnom... Nagyon sok idő telt el, de írok privátban.

Szeretettel,

Napsugár :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

...ezért vesztettük el,pont ezért az egészséges , 3 napos kisfiúnkat..jó látni ,hogy van aki harcol értünk....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Drága , Napsugár ! Nagyon régen megígérted,megírod nekem milyennek látsz engem és gondolsz...még mindig várom ám :) !

Válasz

Tibor Gyula Szabadi üzente 12 éve

Drága Napsugár!Úgy gondolom, hogy az álláspontunk megegyezik, csupán szavaink nem mindig alkalmasak érzéseink és gondolataink tolmácsolására.A kölcsönös szeretet és tisztelet azonban mindig alkalmas eme apró hiányosság pótlására.Szeretlek. Tibor.

Válasz

Berkes Judit - Napsugár üzente 12 éve

Drága Tibor,

Ezt szeretem az erőszakmentes kommunikációban, hogy nincs sértődés, viszont van igény arra, hogy a nézőpontok közeledjenek, és mindkét fél el tudja mondani őszintén a véleményét. Most jött el az a pillanat, amit úgy érzek, hogy tovább nem érdemes fokozni, hiszen a mostani írásoddal maximálisan tudok azonosulni. Nagyon szépen megfogalmaztad, és a szívemből szóltál. Tisztában vagyok vele, hogy mi zajlik az orvosoknál "összefogás" ügyben, és valóban az ég világon mindent ki tudnak magyarázni. Tudnék mesélni!!!
Puszillak szeretettel, Judit

Válasz

Tibor Gyula Szabadi üzente 12 éve

Drága Napsugár!Én ugyanarra vágyom, amire Te:"Csak annyit szeretnék, ha odafigyelnénk egymásra, ha támogatnánk azokat, akik igénylik, és mindezt érdekeket magunk mögé helyezve, tiszta szívvel tennénk. Csak ennyi, amire igazán vágyom..."Nekem is hasonló a tapasztalatom, rengetegen betódulnak különböző MLM-be a pénz miatt, és képtelenek arra, hogy képezzék magukat, mielőtt elkezdik az észt osztani.Ez nagyon látványosan így van az MLM-ben és ez sajnos igaz: 80% nem ért semmihez! Semmihez!Sajnos azonban ez nem csak az MLM-ben van így. Az orvosok 80% -a nem ért az orvosláshoz, pedig papírja van róla. A mérnökök 80%-a sem ért semmilyen mérnöki munkához. Az autószerelők 80%-a nem ért az autószereléshez.És minden szakmára ez igaz. Ez nem MLM specifikus.De mivel az orvosnak papírja van a tudásáról, a mérnöknek papírja van a tudásáról, ezt a tudást a nagy többség nem meri megkérdőjelezni. Az hogy valaki tud valamit, ugyanolyan hiedelem, mint az, hogy nem tud valamit.Ugyanaz a dolog ellenkező előjellel. A hiedelem előítélet. Ha a beteg meghal, senki nem hibáztatja az orvost, sőt kolegális alapon kimossák a bajból. A műtét sikerült, csak a beteg nem bírta ki. A hitrendszer az hitrendszer!Minden másban teljesen egyetértünk. Szeretettel. Tibor.

Válasz

Berkes Judit - Napsugár üzente 12 éve

Kedves Tibor, először a kapcsolatunk során most nem értek egyet veled abban, amit írtál. Mégpedig azért, mert a véleményem leírásának az elején írtam, hogy valóban általánosítottam, de az utána levő kifejtésem véleményem szerint korrekt volt.

Kifejtettem, hogy nem az MLM-mel van bajom, hanem a szaktudás hiányával. Tegnap történt pl., hogy az egyik beteg felhívott, hogy megkérdezze a véleményemet egy készítmény családról. Számomra a MAGYAR termékek az elfogadhatóak, több okból is, de most csak az egyikről írok. Azon a területen élő gyógynövények a leghatásosabbak, amik azon a földrajzi területen élnek, ahol mi is. Ez genetikai paraméterek miatt van így. Nekem az amerikai és egyéb területen élő, számunkra ismeretlen növények nem szimpatikusak, és a szervezetünk sok esetben nem is tud vele mit kezdeni, egyszerűen nem tudja hasznosítani.

Egy egyszerű példa pl. a banán. Mivel a lebontásához egy olyan enzimre lenne szükség, ami a fán lévő érett gyümölcsben aktiválódik, így hiába szedik le, és érik meg az út során, nem fog hasznosulni. Ezt sem tudják sokan.

Én akkor is azt mondom, eltekintve, hogy MLM, vagy más, hogy a szakértelem hiánya emberéletekbe kerülhet. Több betegemtől hallottam, hogy a természetgyógyász "megvizsgálta", és már nincs egyetlen daganatos sejtje sem. Természetesen ilyenkor boldogan abbahagynak mindent, amit addig használtak, és utána??? Ez nem felelőtlenség? És ha nem tudom a szervezetben játszódó folyamatokat, és olyat adok, ami árt neki, az sem felelőtlenség?

Kérlek ne az egóddal gondolkozz, és védd az MLM-et, mert már régen eltértem a témától, és a káros hatásairól írtam az emberi tudatlanságnak és felelőtlenségnek. Egyébként a felhozott példákkal nem értek egyet, mert ha a barátnőmnek ajánlok egy jó butikot, vagy egy éttermet, attól még nem válok MLM-essé. Mitől lesz MLM? Attól, hogy anyagi érdekem fűződik az ajánlásához. Ádám-Éva esetében és a 12 apostol esetében nem tudok anyagi érdekről.

Az pedig, hogy költséghatékony, ezt én is hallottam már. Minden hálózat ezzel (is) érvel. Biztos vagy ebben, hogy igaz? Próbáld ki akkor! Keress meg egy hálózatot x Ft-os termékkel, és ajánld fel nekik értékesítésre. n tapasztalatból tudom, hogy a hálózatok hányszoros árat határoztak meg ahhoz, hogy hálózatban adják. Rossz tapasztalat? Lehet, de ez a VALÓSÁG.

Nem mondom, hogy nincsenek jó hálózatok, én is ismerek néhányat, ahol nem az álomutazásra kell teljesíteni, vagy az álomautóért. Figyelj ide, lehet valaki bármilyen jószándékú, ha hiányzik még pár pontja ahhoz, hogy elérjen egy szintet, még a legjobb ember is gyarlóvá válik, és a zsebét fogja nézni.

Nálam abban az esetben elfogadható bármi, ha a motiváció a SZERETET, és nem a pénz. Ha azért végzek egy munkát, mert nincsenek kényszerítő körülményeim, nem azt kell figyeljem, hogy ki kell fizessem a számláimat, és ha kell, ha nem, még ahhoz, hogy több pénzt keressek, el KELL adjak x terméket, hanem úgy érzek, és gondolkodom, hogy teszem a dolgom, segítek anyagi érdektől függetlenül mindenkinek, aki hozzám fordul, és a pénz magától áramlik cserébe, akkor jó. És ez csak FEJBEN dőlhet el. Csak sokan még nem hisznek igazi önmagukban, s nem merik ezt a gondolkodást alkalmazni.

Én úgy gondolom, hogy MINDENKI felelős a saját életéért, és mindenkinek saját felelőssége, hogy válasszon. Senkit nem lehet megmenteni, és akinek azt kell megtapasztalja, hogy nem a legjobbat találja meg, annak az a dolga.

Hidd el nekem, nem haragszom az MLM-esekre, sem más emberekre sem, hiszen tükröt tartanak elénk, s azok elé, akikkel kapcsolatba kerülnek. De egy beteg embernek nem mindegy, ki az, akire hallgat, akire rá meri bízni az ÉLETÉT. Csak annyit szeretnék, ha odafigyelnénk egymásra, ha támogatnánk azokat, akik igénylik, és mindezt érdekeket magunk mögé helyezve, tiszta szívvel tennénk. Csak ennyi, amire igazán vágyom...

Válasz

Tibor Gyula Szabadi üzente 12 éve

Kedves Napsugár!Amiről itt beszélsz, az rossz tapasztalat.Egyetértek Veled, hogy van ilyen.De kérlek, ne általánosíts emiatt.Az általánosítás megakadályoz Téged abban, hogy megváltoztasd a véleményed bármiről!Létezik a Parrétó elv, melyet közgázon tanítanak, és amely kimondja,hogy az emberek 80%-a általában, és minden iparágban gyengén teljesít, és csak 20 % jól.Mindig mindenhol. Lehet, hogy nem túl látványosan, de ez látszik. Mikor súlyos beteg lettem, egy olyan orvoshoz kerültem, aki félrediagnosztizált. 26 éve van jogosítványom, és kocsim, de ez alatt képtelen voltam egyetlen! autószerelőt találni, akinek nem én kell, hogy megmondjam, mit kell megjavítani!Ez nem MLM!Amikor valaki szid valamit, mert általánosított, nekem mindig Kett Gábor vicce jut eszembe: "Amikor beteg vagyok, elmegyek az orvoshoz, és feliratom a receptet, mert az orvosnak is élni kell.Azután elmegyek a patikába, és kiváltom a gyógyszert, mert a patikusnak is élni kell. Aztán odamegyek a kukához és kidobom, mert nekem is élni kell." Egyébként tudod, hogy miről beszélsz? Az MLM része az ISTENI tervnek. Olvastál egy kígyó nevű egyénről aki ajánlotta Évának a tudás fájának gyümölcsét és Éva, miután használta a terméket, továbbajánlotta Ádámnak? MLM a javából. És Jézus a 12 tanítvánnyal? A termék kicsit eltorzult közben: Evangélium= Jó hír. Ez egy alaposan félreértett jó hír, de ezért nem az MLM a felelős! AZ MLM a leghatékonyabb, és leg-költségkímélőbb értékesítési mód, semmi több. Minden energia, és minden energia semleges.Polarizált tudatunk látja jónak, vagy rossznak.Én egyébként most telekommunikáció és háztartási energia költségcsökkentéssel foglalkozom, amit úgyis mindenki használ, vagyis valakinek fizet érte.Micsoda ötlet: Fizessen több szolgáltatásért kevesebbet. Piaci versenyt generálok, melyben a fogyasztó végre nem annyira kiszolgáltatott egyetlen multi ellen, mint régen. Nem értem, hogy mi ebben a rossz?"Szeretlek. Sajnálom. Kérlek,bocsáss meg. Köszönöm. És szeretlek." Tibor.

Válasz

Berkes Judit - Napsugár üzente 12 éve

Köszönöm a véleményedet Margó Drága. Téged is szeretlek!!!

Puszi, Judit

Válasz

Berkes Judit - Napsugár üzente 12 éve

Kedves Gyula, én is szeretlek! Úgy érzem, kicsit sarkosan fogalmaztam, és általánosítottam, holott nem a többszintű értékesítéssel, az MLM-mel van a gond, hanem azzal a jó szándékkal, ami olykor rossz irányba mutat. És most eltekintek attól, hogy azokat minősítsem, akik maguknak akarnak jót, és lelkiismeretlenek.

Vegyünk egy segítő szándékú, szeretetteljes MLM.est, aki tiszta szívéből jót akar. Hiszi, hogy amit árul az jó, látja, hogy akár ő, akár a kollegái segítenek másoknak akik gyógyulnak. Ideáig minden rendben is van, látszólag. Jön a következő lépés, amikor találkoznak egy beteggel, legyen az a példa kedvéért egy daganatos beteg. A termékleírásban szerepel, hogy ez jó daganatellenes hatással rendelkezik, és segíteni akarásból "rábeszéli" a páciensét, hogy ezt szedje, mert még tapasztalatok is vannak vele, másoknak is használ. A páciens elkezdi, és rosszabbul van. Mit fog érezni? Meri vállalni a felelősségét, vagy rögtön lehámozza magáról a felelősséget, hiszen lehet hibás a cég, a termék, a beteg, bárki, mert nem is ettől van, hanem a betegség folyamatától stb.... Sok mindenre lehet ilyenkor gondolni, mi áll a rosszabbodás mögött. Ki a felelős? Természetesen a beteg, hiszen ő vette meg, az ő élete, mondhatott volna NEM-et is. De ha én kerülnék ilyen szituációba, biztos, hogy a beteget tenném felelőssé? Arra gondolnék, hogy ÉN voltam, akinek a hatására vállalta a szedését, ÉN fogalmaztam úgy, hogy az hatásos legyen, hiszen nagyon jól megtanultam az MLM oktatásokon a hatékony kommunikációt, a testbeszéd kiértékelését, a kifogáskezelést, stb. Ha ilyen régóta MLM-mel foglalkozol, tudod milyen technikákról beszélek, még ha az "erőszakmentes kommunikáció" is, akkor is hatást váltunk ki.

Ha képzett egészségügyi szakember vagyok, akkor tudom, hogy pl. veseelégtelenség esetén NEM adhatok méregtelenítőt, mert a beteg életébe kerülhet. De mit tud egy átlagember? A betegségek okozója a savas környezet, tehát lúgosítsunk, a méregtelenítésre mindenkinek szüksége van, a vitaminok nem árthatnak, stb. Biztos, hogy így van? Biztos, hogy egy májbeteg esetén adható nagyobb mennyiségű zsírban oldódó vitamin? Te tudod, hogy a zsírban oldódó vitaminok hány %-ban szívódnak fel daganatos betegeknél? És azt, hogy mi lesz a többivel?

Nem szeretném senkinek az üzletét rontani, sőt van egy csoportom, az Alternatív Gyógyítók Adatbázisa, ahol a betegek érdekében tudunk egymásról, és ha valamihez én "kevés" vagyok, ajánlom a többieket.

Viszont kitartok amellett, hogy csak az vegye a bátorságot az alternatív gyógyításhoz, legyen az MLM akár, aki a tudása alapján tiszta lelkiismerettel teheti, mert tisztában van a háttérben zajló folyamatokkal, és tudja, hogy az adott készítmény milyen esetben adható, és milyen véreredményeknél, ill. más leleteknél mire szükséges odafigyelni.

Még valami, ami nem tetszik az MLM-ben, a termék ára. A beteg ne azért fizessen filléres összetevőkért komoly pénzeket, hogy a jutalékot a szinteken kitermelje. De ez már csak adalék, az igazi ellenérzésem a tudás hiánya miatt van.

Még mindig szeretlek, és nem haragszom :) Judit

Válasz

Egyed Józsefné üzente 12 éve

Igazad van Judit, ez a cikk semmit nem mond egy-két besűrített reklámon kívül, és ez a közösség nem erre jött létre. Margó

Válasz

Tibor Gyula Szabadi üzente 12 éve

Kedves Napsugár!
19 éve foglalkozok MLM-el.Én pedig azt nem szeretem, ha a könyvesboltban mellém lép az eladó,és ezt kérdezi:"Segíthetek? Nem hiszem, hogy létezik ennél abszurdabb kérdés.De tanultam NLP-t, és tudom, hogy mindenkinek a szándéka szubjektíve pozitív. (Senki nem bánt senkit szándékosan.Mindenki magának akar jót. És akik szeretik az embereket, azok másoknak is.Az MLM egyébként az összefogásról és a szeretetről szól. Nekem.)De mindenkinek más a szűrője.A szűrő mindenkinél úgy alakul ki, hogy van egy rossz tapasztalata, amit legközelebb el akar kerülni. Nem akarja, hogy legyen "rossz tapasztalat". A Mercedes jó autó, nem vezetik néha a fának? Dehogynem! A fa a hibás,mert ott állt, az autó, hogy mozgásban volt, vagy az, aki vezette?Vagy a gyógyszertárban nem árulnak talán olyan gyógyszert, amelynek 36 féle mellékhatása van?Ha szeretnél kicsit objektívebb képet kapni az MLM-ről, légy szíves, olvass bele a blogomban a Gondolatébresztő 21-be. "Szeretlek. Sajnálom.Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm. És szeretlek..." Tibor.

Válasz

Berkes Judit - Napsugár üzente 12 éve

Semmi gond nincs, aki szeretné, megtalálhatja bárhol a több ezer csodaszert, amiből mint laikus majd kiválasztja magának, azt, aminek jó a kommunikációja.
Nem a hatás alapján döntenek az emberek, mert arra nincs rálátásuk, és azok az emberek, akik név nélkül megjelennek, sok esetben elérhetetlenek és vagy vannak, vagy nincsenek... Ami a döntés alapja, az az érzelem, amit a forgalmazók a termékleírással keltenek.

Mivel én is foglalkozom ilyenekkel, látom azt, hogy mi a jó, és mi az, ami vagy kevésbé jó, vagy kimondottan káros. A daganatos betegekkel különösképpen finoman kell bánni, mert hiszékenyek, sérülékenyek, és rendkívül erősen kapaszkodnak a külső segítségbe. Ezt nagyon sokan gusztustalan módon kihasználják, és ezért nem szeretem az MLM-eseket.

Egy daganatos betegnek szakértelemre van szüksége az alternatív megoldások kiválasztásánál is. Az, hogy valami nem a hagyományos orvoslásban alkalmazott készítmény, attól a mögötte álló folyamatok, amik egy beteg szervezetében lejátszódnak, azok ugyanazok. Tehát a megfelelő életterületeket ugyanúgy szükséges kezelni, az eltérés csupán annyi, hogy nem kémiai szerekkel, hanem ha jól választunk, akkor ártalmatlan készítményekkel.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Akkor mi a gond ?Sok MLM munkában igazi KINCSEKKEL foglalkoznak....

Válasz

Berkes Judit - Napsugár üzente 12 éve

Kedves László,

Kérlek tartsd tiszteletben, hogy ez nem egy hálózatépítő portál. Ide az érdeklődők azért jönnek, hogy az őket érdeklő megoldásokról olvashassanak, és nem azért, hogy munkát keressenek, vagy üdülési jogot vásároljanak maguknak. Kérlek ezt a bejegyzésedet 2011.00.05-ig tedd át olyan csoportba, ami erre való, és innen töröld ki, ha nem, akkor 5-én én fogom törölni. Megértésedet köszönöm.

Berkes Judit

Válasz