Szeretettel köszöntelek a Rákosok és Leukémiások közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris megtudhatod miért alakul ki a rák, hogyan lehet eredményesen szembenézni vele, ill. mit kell tenni, hogy megelőzhesd. Hozzászólhatsz a tartalmakhoz, kérdezhetsz tőlem és a többiektől is
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Rákosok és Leukémiások vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Rákosok és Leukémiások közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris megtudhatod miért alakul ki a rák, hogyan lehet eredményesen szembenézni vele, ill. mit kell tenni, hogy megelőzhesd. Hozzászólhatsz a tartalmakhoz, kérdezhetsz tőlem és a többiektől is
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Rákosok és Leukémiások vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Rákosok és Leukémiások közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris megtudhatod miért alakul ki a rák, hogyan lehet eredményesen szembenézni vele, ill. mit kell tenni, hogy megelőzhesd. Hozzászólhatsz a tartalmakhoz, kérdezhetsz tőlem és a többiektől is
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Rákosok és Leukémiások vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Rákosok és Leukémiások közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris megtudhatod miért alakul ki a rák, hogyan lehet eredményesen szembenézni vele, ill. mit kell tenni, hogy megelőzhesd. Hozzászólhatsz a tartalmakhoz, kérdezhetsz tőlem és a többiektől is
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Rákosok és Leukémiások vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Betegséggyártók
Köszöntelek
kedves olvasó. A nevem Miklósi István, és nem vagyok orvos, mindössze
csak egy természetgyógyász. Utólagos engedelmeddel tegeződnék, mert így
jobban el tudom mondani amit szeretnék.
Amiről beszélni fogok, az
bármilyen krimibe beleillene. A baj csak az, hogy ez itt és most
történik mégpedig mindenkivel, veled is!
Azt fogom elmondani, hogy
hogyan mérgezik tudatosan az embereket és miért nincs esélyed arra, hogy
egészséges öregkort érj meg, feltéve ha egyáltalán megéred a nyugdíjas
kort!
A módszer egyszerűen zseniális! Több szempontból is, egyrészt
azért mert ebben a témában aránylag könnyű félrevezetni még a
szakembereket is, másrészt azért mert, aki esetleg csak félfüllel hall a
dologról az biztosan nem fogja fel ennek a súlyát és jelentősségét.
Márpedig a cenzúrázott médián keresztül ez az információ biztosan nem
jut el az emberekhez. Továbbá ebben a témában a "szakemberek" is
hazudnak. Néhányuk - jó pénzért - maga gyártja a hazugságokat, de a
legtöbbjük egyszerűen csak félre van vezetve és nem gondolt még bele
alaposan. Sajnos az orvosok nagyrésze is az utóbbiak közé tartozik,
legalábbis ebben a témában.
Nézzük mit is okoz ez a mérgezés: Szív és
keringési problémák, magas vérnyomás, asztma, csontritkulás,
érszűkület, fokozott trombózis és infarktus veszély, anyagcsere zavarok
vagyis pont azokat a betegségeket, amelyek népbetegségek. Az anyagcsere
zavarok viszont nagyon sok más betegségnek a kialakulását segítik elő,
pl többek között a rákét is. Azt nem állítom, hogy közvetlenül rákot
okoz, de igenis jelentősen segíti a rák kifejlődését. Úgy gondolom, hogy
minden olyan betegség ami nem vírusos vagy bakteriális eredetű, azoknak
a kifejlődésében az anyagcsere zavarok jelentős szerepet játszanak.
A
helyhiány miatt csak nagyon tömören a lényeget fogom elmondani, emiatt
sajnos sok olyan információ kimarad amiről nem ártana ha tudnál, mert a
szándékosan terjesztett hazugságok pont az ilyen apró részletek
félremagyarázásával válnak hihetővé azok számára akik nem ismerik kellő
mélységben a témát. 2008 decemberében a szerencsi ezoterikus fesztiválon
2 órás előadást tartottam erről. Ezt csak azért írtam le, hogy lásd
milyen mélysége van a témának.
Még így az elején fontos
tisztázni, hogy a mérgezéseknek nagyon sok módja van. Ezek közül csak
egy módszer az, amikor nem maga a felhasznált anyag mérgező, hanem a
szervezetbe juttatott mennyisége miatt válik mérgezővé.
Az az anyag
amiről konkrétan beszélek a Kálium. Ez egy egyébként létfontosságú
anyag, a vérben 5 mmol/l -nek kell lenni belőle, azonban az egyensúlya
annyira kényes, hogy 7 mmol/l-nél már megáll a szív!!!!!!
A
betegséggyártók által terjesztett hazugságok szerint a napi szükséglet
belőle 2 - 3 g, egyes esetekben 5 -10 grammot is emlegetnek, pedig a
tényeges napi szükséglet 0,3 - 0,5 g között van, az elfogyasztott
vízmennyiségtől függően!
Mivel, egy orvos által mondott hazugságot
könnyebben elhiszel, mint a nem orvos által mondott igazságot, ezért
szükségesnek tartom leírni, hogy hogyan tudod a valós napi kálium
szükségletet kiszámolni!
Orvosi biokémia: Donnan egyensúly! (erre még fogok hivatkozni)
Ez írja le, többek között azt is, hogy a vérben 5 mmol/l káliumnak kell lenni.
Az
emberi szervezet számára létfontosságú anyagok egyensúlyának
fenntartásához egy anyagból ugyanannyit kell fogyasztani, mint amennyi
természetes úton távozik!
Átlagos embernél, napi 2 liter
folyadékfogyasztást és ennek megfelelően 2 liter folyadékürítést vegyünk
alapul. (A folyadékürítés nem csak vizelet ürítést jelent, de helyhiány
miatt most úgy fogunk számolni mintha a folyadékürítés csak
vizeletürítést jelentene. Ha a folyadékvesztést többi módját is
részleteznénk az sem módosítana sokat a végeredményen.) A vizelet, mint
szűrlet a vérből választódik ki. Ideális esetben ha a szervezetnek nem
kell azért dolgoznia, hogy káliumot tartson vissza, vagy felesleges
káliumtól szabaduljon meg, akkor a kiválasztott vizeletben ugyanannyi
kálium van, mint a vérben, tehát 5 mmol/l. Ha ennyi ürül, akkor az
egyensúly fenntartásához ugyanannyit kell fogyasztani, tehát 5 mmol/l-t.
Ez napi 2 liter esetén napi 10 mmol káliumfogyasztást jelent. A kálium
relatív atomtömege 39,1. 39,1x10=391 mg! Tehát ideális esetben, napi 2
liter folyadékfogyasztást alapul véve, a napi ideális káliumfogyasztás
391 mg vagyis 0,39 gramm!!!!!!!!!!! Ha kevesebb folyadékot iszol, akkor
kevesebb káliumra van szükséged! Jól látható, hogy a betegséggyártók, az
egészséges káliumfogyasztáshoz képest 10 - 20 szoros mennyiséget
tüntetnek fel egészségesnek és ennyit javasolnak (merő jóindulatból).
Mivel igen kis mennyiségekről beszélünk, ezért ahhoz, hogy átérezd ennek
a valódi súlyát, képzeld el, a rajtad lévő ruha (egy átlagos, nem túl
meleg, de nem is túl hideg napot tekintve) nem kb 1,5 kg, hanem 15 - 30
kg! A különbség óriási!
2.
A betegséggyártók módszere nem
csak az, hogy egészségtelen dologra beszélnek rá, mintha az lenne az
egészséges, hanem ugyanakkor az egészségesről lebeszélnek, és úgy
állítják be mintha az káros lenne.
Ennek megfelelően ennek a
hazugságsorozatnak van egy másik része is, mégpedig az, hogy az
egyébként egészséges és szükséges konyhasóról pedig lebeszélnek, úgy
állítva be, mintha az egészségtelen lenne. A sóról, mindenféle
hazugságot terjesztenek, többek között pl azt, hogy megemeli a
vérnyomást. Van még egy csavar a dologban, mégpedig az, hogy a
kereskedelmi forgalomban kapható rossz sók tényleg vérnyomás emelkedést
okoznak, ezzel is igazolva a betegséggyártókat. AZ EGÉSZSÉGES JÓ SÓ,
EGÉSZSÉGES EMBERBEN NEM OKOZ VÉRNYOMÁSNÖVEKEDÉST! Olyanoknál, akik nem
egészségesek, (és itt az egészséges embert nem szabad összekeverni a
tünetmentessel), náluk okozhat a jó só is átmenetileg vérnyomás
növekedést, ezért amikor az ember elkezdi visszapótolni a szervezetébe a
hiányzó mennyiségű sót, nagyon óvatosan és csak lassan, fokozatosan
szabad ezt megtennie! A só visszapótlása minimum 6 hónapot vesz igénybe,
de sokkal inkább 1 - 2 évre van szükség az egyensúly helyreállításához!
Mivel
a sóval kapcsolatos hazugságsorozatot csak nagyon lassan és
észrevétlenül lehetett bevezetni, és a a köztudatba elültetni, ezért
ahhoz, hogy idáig eljussunk legalább 50 - 60 évre volt szükség.
Becslésem szerint Magyarországon az 1950 - 1960-as évek körül kezdték
lassan fokozatosan elterjeszteni a sóval kapcsolatos hazugságokat. A
folyamatot jelentősen felgyorsította, amikor a gengszterváltás után
észrevétlenül kicserélték a boltokban az egészséges sókat, mérgezőekre.
Ezeknek
a következménye, hogy ma Magyarországon az emberek 90 - 95 % -ának túl
alacsony a vér Nátrium tartalma, vagyis nem esznek elegendő mennyiségű
JÓ sót. (Mindig felhúzom magam, amikor feljön ez a téma, elmondom az
embereknek, hogy nem esznek elegendő mennyiségű jó sót, és sokan
kapásból rávágják, hogy ők bizony elég sót esznek.)
Ha meg szeretnéd tudni, hogy elegendő jó sót eszel-e, akkor csak a vérképedet kell megnézni.
Korábban
már említettem a Donnan egyensúlyt. Ez azt is leírja, hogy egészséges
embernél a vérben 142 mmol/l Nátriumnak kell lenni. Régi orvosi könyvek
még leírják, hogyha a vér Nátrium értéke 140 mmol/l alá csökken akkor az
már KÓROS és hyponatrémiáról beszélünk. A vérképekben a Nátrium
referencia tartománya jelenleg 135-145 mmol/l, ami egy szándékosan
eltorzított érték. (Ha előveszed a vérkép eredményeidet több évre
visszamenőleg, akkor látni fogod, hogy a referencia tartományokat úgy
módosítgatják, mintha csak egy időjárás jelentés volna. Nem csak a
Nátrium vonatkozásában.) A Nátrium igazi referencia tartománya valójában
140 - 144 mmol/l. A határok kitolásával elfedték, hogy az emberek
tömegesen betegek a rossz sótól! A jelentkező tünetekre meg majd
mindenféle gyógyszereket fognak szedni, jelentős hasznot hajtva ezzel a
gyógyszeriparnak.
Azt, hogy miért ennyire fontos a nátriumkoncentráció fenntartása megpróbálom röviden elmondani.
Az
emberi szervezetet sejtek építik fel. A sejtfalon keresztül történik az
anyagcsere, a sejt megszabadul attól, amire már nincs szüksége és
felveszi a számára szükséges tápanyagokat. Mindezek a folyamatok
folyadékokban történnek. A test nagy része is víz. A folyadékokban van
egy olyan jelenség amit úgy hívnak, hogy ozmózis nyomás. Ez olyankor
jelentkezik ha egy féligáteresztő hártyával (más néven ozmózis
membránnal) elválasztunk olyan folyadékokat amelyekben az oldott anyagok
mennyisége különböző. Pl tiszta víz és sós víz között. Ilyenkor a két
folyadék igyekszik egyensúlyi állapotot létrehozni és egymással
elkeveredni mégpedig oly módom, hogy a hígabbik (ami az oldószer
szerepét játssza) igyekszik hogy a töményebb folyadékot felhígítsa.
Ilyenkor az ozmózismembrán két oldalán jelentkező nyomáskülönbség
rendesen mérhető. Minél nagyobb a két folyadék közötti töménység
különbség, annál nagyobb nyomás jelentkezik.
A sejtfal egy
féligáteresztő hártya, ami gyakorlatilag ozmózismembránként viselkedik,
aminek mindkét oldalán folyadék van. Ahhoz, hogy az anyagcsere
zavartalanul és maradéktalanul le tudjon folyni a sejtfal mindkét
oldalán (vagyis sejten belül és sejten kívül) azonos nyomásnak kell
lenni. Ha a sejten kívül túl SOK a só, akkor az ozmózis nyomás a sejtből
kifelé mutat. Ilyenkor a sejt könnyen le tudja adni az anyagcsere
termékeit, viszont nehezen tudja felvenni a működéséhez szükséges
anyagokat, és a sejt éhezik, valamint folyadék távozik belőle, extrém
esetben kiszárad.
Ha a sejten kívül túl KEVÉS a só, akkor az
ozmózisnyomás a sejtbe befelé mutat. Ilyenkor sejt könnyen fel tudja
venni a szükséges tápanyagokat ugyanakkor nehezen tudja leadni az
anyagcsere által termelt salakanyagokat. Ilyenkor a méreganyagok
felhalmozódnak, továbbá folyadék áramlik a sejtbe, amitől az
deformálódik, megduzzad, extrém esetben szétpukkan.
A fentiek miatt könnyen belátható, hogy az ozmózis nyomás egyensúlyban tartása mennyire rendkívül fontos a szervezet számára!
(Gondolkozz
el azon, hogy napjainkban miért is vannak annyira felhalmozódva az
emberek szervezetében a méreganyagok, és miért kap akkora hangsúlyt a
méregtelenítés!)
A sejten belül lévő folyadék állandó, nem változik,
míg a sejten kívüli tér az étkezésnek és a folyadékfogyasztás
mennyiségének és minőségének függvényében változhat.
Mivel a sejten
kívüli ozmózisnyomás több mint 90%-át a Nátrium adja, ezért az is
belátható, hogy mennyire fontos az elegendő mennyiségű JÓ só
fogyasztása.
Ha számszerűen akarjuk megnézni, hogy mennyi jó sót
kellene egy embernek naponta fogyasztani, akkor azt ugyanúgy tudjuk
kiszámolni, mint a kálium esetében:
Orvosi biokémia: Donnan egyensúly!
Mint már említettem ez leírja, hogy a vérben 142 mmol/l nátriumnak kell lenni.
Az
emberi szervezet számára létfontosságú anyagok egyensúlyának
fenntartásához egy anyagból ugyanannyit kell fogyasztani, mint amennyit
természetes úton távozik! Ezt is mondtam már.
Átlagos embernél, napi 2
liter folyadékfogyasztást és ennek megfelelően 2 liter folyadékürítést
vegyünk alapul. A vizelet, mint szűrlet a vérből választódik ki. Ideális
esetben ha a szervezetnek nem kell azért dolgoznia, hogy nátriumot
tartson vissza, vagy felesleges nátriumtól szabaduljon meg, akkor a
kiválasztott vizeletben ugyanannyi nátrium van, mint a vérben, tehát 142
mmol/l. Ha ennyi ürül, akkor az egyensúly fenntartásához ugyanannyit
kell fogyasztani, tehát 142 mmol/l-t. Ez napi 2 liter folyadékfogyasztás
esetén napi 284 mmol nátriumfogyasztást jelent. A nátrium relatív
atomtömege 22,99. 22,99x284=6529,16 mg tiszta nátrium! Míg a káliumnál
többnyire csak tiszta káliumról van szó, addig nátrium esetében
konyhasóról szoktunk beszélni ami NaCl. A konyhasóban minden egyes Na
atomhoz egy Cl atom kapcsolódik. Mivel a mmol mint mértékegység
gyakorlatilag az atom darabszámot méri, ezért ha minden Na-hoz 1 Cl
kapcsolódik, akkor konyhasó esetén ez szintén napi 284 mmol Clor
fogyasztást jelent. A Clor relatív atomtömege 35,45. 35,45x284=10067,8
mg Cl-t jelent. Tömegüket összeadva 6529,16 + 10067,8 = 16596,96 mg.
Tehát napi 2 liter folyadék elfogyasztása esetén ideális esetben NAPI
16,6 GRAMM JÓ KONYHASÓT kellene fogyasztania egy embernek. Ha ezt
kiszámolom mennyi egy év alatt, akkor 6059 grammot kapsz, tehát évi 6 kg
sót kellene egy embernek elfogyasztani, vagyis egy 3 tagú család
esetében havonta 1,5 kg JÓ sónak kellene elfogynia.
Na most gondolkozz el rajta, hogy eszel-e elég sót!
Amikor
kevés sót eszel, akkor ahhoz, hogy a szervezet a sókoncentrációt
fenntartsa, „felesleges” vizet ürít. Valójában ez nem felesleges víz és
szükség lenne rá, de nincs más mód a kompenzáláshoz. Ennek következtében
a vér besűrűsödik. A besűrűsödött vér pedig megnövekedett trombózis
veszélyt jelent. Emiatt van az, hogyha manapság valakinek begipszelik a
lábát, akkor mindenféle vizsgálat nélkül, testsúlyhoz igazítva vérhígító
(Fraxiparine) injekciót kell kapnia minden nap. 20-30 évvel ezelőtt még
érdekes módon nem volt rá szükség. Természetesen azt mondják, hogy ez
megelőzés, ami igaz is, ugyanakkor azt már nem mondják el, hogy erre a
megelőzésre miért is van szükség, mintha nem tudnák, hogy mi miatt
sűrűsödött be az emberek vére! Egy újabb jó üzlet, mert így a
Fraxiparine fogyasztás több ezerszeresére növekedett!
További
következménye annak ha a szervezet „felesleges” vizet ürít, az, hogy a
bőr jobban ráncosodik, és már lehet is jó pénzért eladni a különböző
bőrfeszesítő, és hidratáló krémeket. Egy másik jó üzlet!
(Könyörgöm, hölgyek! Hidratálni, vagyis vizet visszapótolni nem krémekkel kell!!!
Elegendő
JÓ só kell enni. Persze csodákat nem kell várni tőle, pláne figyelembe
véve, hogy a bőr lesz az utolsó hely ahova a szervezet a sót és a vizet
visszapótolja, de ez mindenféleképp lassítja a ráncosodást. )
A
napi 16,6 g-os szükséglethez képest a betegséggyártók napi 1 - 2 grammot
extrém esetben napi 0,5 gramm sót ajánlanak elfogyasztani, szintén merő
jóindulatból.
Ahhoz, hogy átérezd ennek a súlyát is térjünk
vissza a ruhás példához, és képzeld el, hogy egy átlagos, nem túl meleg,
de nem is túl hideg napon a kb 1,5 kg, ruha helyett csak egy fehérnemű
van rajtad...........
A betegséggyártók hazugságainak további
zsenialitása, hogy mivel a sótól megszomjazol, ezért ha nem eszel elég
sót, nem fogsz inni annyi vizet sem. Sőt, a vizet szinte egyáltalán nem
is fogod kívánni, helyette mindenféle löttyöt fogsz inni tovább rontva
ezzel a saját anyagcseréd egyensúlyát!
Szintén gondolkozz el rajta, hogy iszol-e elég vizet!
Saját
véleményem, hogy minden embernek napi 1,5 - 2 liter TISZTA VIZET
kellene meginnia, ezen felül azt és annyit iszol amennyit akarsz, de a
napi 1,5 - 2 liter TISZTA VIZET el kellene fogyasztani!
Ha elég jó sót fogsz enni, könnyedén meg fogod inni a napi 1,5 - 2 liter vizet!
Sokat
emlegettem a JÓ SÓ fogalmát. Azt, hogy az a só, amit te eszel jó-e,
nagyon egyszerű megtudni. Azt, hogy a kálium mérgező mennyiségben
kerüljön a szervezetedbe, többek között úgy érik el, hogy a JÓ SÓ -hoz
ami NaCl hozzákevernek Kálium-kloridot. A kálium-klorid érzékszervileg
nem különböztethető meg a Nátrium-kloridtól. Ugyanúgy néz ki és
ugyanolyan sós íze van. Azonban, mivel a kálium-klorid bőr irritatív,
ezért semmi mást nem kell tenned, mint a fürdővizedbe beletenni 3 - 5 kg
sót abból amit eszel, (100 liter vízhez 3,5 kg-ot, ez ugyanannyi, mint a
tengervíz sókoncentrációja), és megfürdeni benne 30-60 percet. Ha JÓ a
só, akkor ugyanúgy semmi bajod nem lesz tőle mint a tengervíztől! Ha a
só emberi fogyasztásra alkalmatlan, akkor a bőröd ki fog pirosodni (nem
lehet összetéveszteni azzal, ha a meleg víztől enyhén kipirosodsz),
érzékenyebb bőrfelületeket marni fogja. Nekem a szám szélét kezdte el
marni, ott éreztem a legerősebben.
Súlyos figyelmeztető jel arra,
hogy rossz sót fogyasztasz az is, hogyha ismeretlen eredetű szívtáji
fájdalmaid vannak. Szintén saját tapasztalatom, hogy ez a tünet
férfiaknál sokkal többször és intenzívebben jelentkezik, mint nőknél.
Nekem aránylag sokszor volt ilyen panaszom, (amit az orvosok
kivizsgáltak, és nem tudták az okát megmondani), de a feleségemnek nem
volt ilyen panasza, pedig ugyanazt a sót fogyasztottuk. Amióta jó sót
eszek, azóta ez a panaszom teljesen megszűnt.
Javaslom, hogy kerüld
az étkezések során a szóját és a szójakészítményeket is, (pl: szójás
italok, olcsó virsli stb.) rendkívül magas (2000 mg/ 10 dkg) kálium
tartalma miatt.
Itt megemlítenék egy másik dolgot is. Hirtelen
sportoló halálok! Állítólag nem tudják mitől áll le a sportolók szíve
hirtelen és váratlanul. Gondolkozzunk egy kicsit. A sportolók nagy része
sporttápszereket fogyaszt. Ezek tömény szója készítmények, rendkívül
magas kálium tartalommal. A sportoló megissza a szójás sporttápszert,
majd kimegy a pályára és intenzív fizikai megterhelésnek teszi ki magát.
Elkezd erősen izzadni, vizet és Nátriumot veszít, miközben a korábban
elfogyasztott sporttápszerből a kálium szívódik fel. A szervezetben a
Nátrium szintje csökken, a kálium szintje emelkedik, amikor az eredeti
Nátrium-Kálium egyensúly jelentősen felborul, és elér egy kritikus
pontot, akkor az ingerületvezetés megáll, és megáll a szív. Ugyanis az
ingerületvezetés a Nátrium-Kálium pumpának nevezett módszerrel működik.
Amíg a mentősök nem tudják, hogy miért is állt meg a szív, addig
egyetlen ilyen sportolót sem fognak tudni megmenteni!
A sportolók esetében kiemelten jelentkezik a kevés JÓ só fogyasztásának veszélye!
Amikor
sóval kapcsolatos dolgokról hallasz érdemes odafigyelni pár dologra.
Amikor nátriumról beszélnek az nem ugyanaz mint a só, mert az
nátrium-clorid, kiszámolják neked a szükséges nátriumfogyasztást, majd
mindenféle átváltás nélkül úgy beszélnek erről, mintha ez ugyanannyi
konyhasót jelentene. Továbbá sokszor úgy beszélnek az elégséges
mennyiségről, mintha az ugyanaz lenne mint az egészséges. Az elégséges
nem jelent egészségest!
Ha a belélegzett levegő oxigéntartalma 10 -
15 százalék az még elégséges mert még életben maradsz, azonban akkor
egészséges ha az oxigéntartalom eléri a normális 21 százalékot. Látható,
hogy az elégséges és az egészséges még véletlenül sem jelenti ugyanazt.
További
aljassága a betegséggyártóknak, hogy míg a Na tartalmat lassan szinte
mindenen feltüntetik, addig a káliumtartalmat még a veszélyesen sok
káliumot tartalmazó szójakészítményeken SEM tüntetik fel!
Érdemes
azt is tudnod, hogyha már egyszer elromlott a vérnyomásod, akkor az már
valószínűleg nem jön helyre még akkor sem, ha a kevés illetve rossz só
fogyasztása miatt alakult ki, és a továbbiakban elegendő és jó sót fogsz
fogyasztani. Miért érdemes mégis komolyan venned a sót ebben az esetben
is? Azért mert amíg ez nincs helyreállítva, addig az egészséged tovább
romlik, és újabb és újabb betegségek fognak jelentkezni.
Ha egészséget akarsz magadnak és a családodnak, akkor a következő dolgot nagyon jól vésd az eszedbe:
A vérképednek a következőképpen kell kinéznie:
Nátrium 141-142 mmol/l
Kálium 4-5 mmol/l
Kalcium 2,5 mmol/l
Magnézium 1 mmol/l
Nem
állítom azt, hogyha így fog kinézni a vérképed garantáltan egészséges
leszel, de azt igenis határozottan állítom, hogyha a vérképed nem így
fog kinézni akkor garantáltan beteg leszel!
Ha vissza akarod pótolni a szervezetedből hiányzó sót akkor a következőket javaslom:
1.)
Nézesd meg a vérképedet. Ha a vér Na értéke 140 mmol/l alatt van, akkor
szükséged van a só visszapótlására. Ha 141-142 közötti az érték akkor
téged ez a dolog nem érint.
2.) Győződj meg róla, hogy az általad fogyasztott só, jó-e! Vegyél belőle az említett módon egy fürdőt.
3.) Ezek után már csak jó sót fogyassz!
4.)
Ha szükséged van a só visszapótlására, akkor csak nagyon lassan
fokozatosan láss hozzá, folyamatosan figyelve magad. Nem kell rögtön
megijedni mindentől, de ha ismeretlen és rossz tüneteket észlelsz, akkor
lassíts és tájékozódj. A hirtelen, és intenzív só visszapótlás tényleg
megemelheti a vérnyomásodat, ezért is fontos a fokozatosság. Minél
nagyobb a szervezetedben a sóhiány annál lassabban kell hozzáfogni és
annál érzékenyebb leszel kezdetben a sóra. Találkoztam olyannal, aki 1
pohár sós víztől rosszul lett. Vérképében a nátrium 135 alatt volt, és
nem hallgatott rám, hogy lassan óvatosan. Az átmeneti rosszulléten kívül
komolyabb baja nem lett, és ma már sokat javult a vérképe ebben a
tekintetben.
5.) Ha használsz ételízesítőt, érdemes bio boltokban só
nélküli ételízesítőt venni, amit otthon magad összekeversz jó sóval,
vagy akár külön-külön is beleteheted az ételedbe.
6.) Kezd el olyan mértékig sózni az ételeidet, hogy MINDEN étkezésnél érezz egy KELLEMESEN sós ízt!
7.)
Készíthetsz izotóniás sós vizet is. Amikor vízről beszélek én fontosnak
tartom, hogy TISZTA víz legyen. A csapvizet és az ásványvizeket nem
tekintem tiszta víznek. Tiszta víznek az ozmózis szűrt vizet és a
desztillált vizet tekintem! A desztillált vizet nem szabad összekeverni
az ioncserélt vízzel! (Tudom, hogy a desztillált vizet sokan mérgezőnek
gondolják. Ez a betegséggyártók újabb hazugsága és szintén tudnék
tartani róla egy előadást. Lehet, hogy egyszer ezt is megírom.)
(Ha ozmózis szűrőt akarsz venni tudom, hogy hol juthatsz hozzá a legolcsóbban, keress meg e-mail -ben.)
1
liter tiszta vízhez 9 gramm tiszta sót adj hozzá, és keverd össze. Ez
az izotóniás sómennyiség. Az ilyen sós víznek az ozmózisnyomása pontosan
annyi amennyire a szervezetnek szüksége van! Fontos! A lehető
legpontosabban tartsd be a 9 gramm/liter arányt. A 9 gramm leméréséhez
szükséges digitális konyhai mérleget bármelyik boltban megvásárolhatod
3-4 ezer forintért.
Ebből a sós vízből kezdj el naponta inni egy
keveset, amit majd fokozatosan emelhetsz. A kezdő mennyiséget és az
emelés ütemét és mértékét neked kell úgy igazítani, hogy az számodra
megfelelő legyen.
Többnyire kezdetben elég napi 0,5 - 1 deciliter,
amit kb 1 - 2 havonta emelhetsz 0,5 - 1 deciliterrel, de ismételten
hangsúlyozom, hogy a megfelelő arányt neked kell magadhoz igazítani!
Minél nagyobb az eltérés a normális 142-től, vagyis minél alacsonyabb a
véred nátrium szintje annál nagyobb óvatosságra van szükség, és annál
kevesebbel kell kezdeni és annál lassabban kell emelni az adagot!
Napi 1 – 1,5 liter fogyasztása fölé nem menj!
8.)
A szervezet a sós íz érzékelésével tudja igen hatékonyan szabályozni a
felvehető só mennyiségét. Minél alacsonyabb valakiben a só mennyisége,
annál kevesebb só vehető fel egyszerre számára, mert a meglévő
egyensúlyi állapotot annál jobban felborítja a sok só. Igaz, hogy ez az
egyensúlyi állapot rossz egyensúly, de akkor is csak egyensúly és mint
minden egyensúlyt, megváltoztatni csak lassan fokozatosan szabad, nem
pedig felborítva. Ezért azok akiknek nagyobb a sóhiányuk ugyanazt az
ételt sósabbnak fogják érezni, mint azok, akiknek elegendő só van a
szervezetében. Ezt nyugodtan próbáld ki. Keress valakit, akinek a
vérében legalább 3-4 mmol/l -el kevesebb nátrium van. Sózd meg az
ételedet úgy, hogy számodra kellemesen sós legyen, és mond meg neki,
hogy kóstolja meg. Számára ehetetlenül sós lesz. Mivel ahogy fokozatosan
visszapótolod a sót egyre kevésbé fogod az ételekben a só ízét érezni
így rájössz hogy mindenhol, minden sótlan, ezért érdemes mindig magadnál
tartanod egy kis doboz sót. Meg fogsz lepődni mennyivel több sót fogsz
fogyasztani, mint eddig. Ezt azért írtam le, hogy ha ezt fogod
tapasztalni, tudd, hogy ez természetes.
9.) A sok só fogyasztásával
több lehet a gyomorsavad, mivel a konyhasóból (NaCl) a clornak csak egy
része kerül a vérbe (103 mmol/l), a többi része a gyomorsavhoz kell. A
gyomorsav semlegesítéséhez, és a savasodás megelőzéséhez a legegyszerűbb
módszer a szódabikarbóna fogyasztása. (A betegséggyártók már erről is
mindenféle rosszat terjesztenek.) A szódabikarbóna NaHCO3. A vérben
Na-ból mint már tudod 142 mmol/l-nek kell lennie, míg HCO3-ból 27
mmol/l-nek, valamint ez a szervezet legfontosabb pufferrendszere.
Mint
láthatod a szódabikarbóna minden része természetes összetevője a
vérnek. Ha az elmúlt pár ezer évben nem volt káros, akkor valószínűleg
ez után sem lesz az. :)
Ezenkívül a szódabikarbóna fontos Nátrium forrás is, így szintén segít a vér Na értékét helyreállítani.
Szódabikarbóna fogyasztásánál fontosnak tartom, hogy gyógyszertári legyen. Nem drága, kb 200 Ft egy 200 grammos csomag belőle.
Olyankor vegyél be belőle, ha sok a savad.
Ha
nincs túl sok gyomorsavad, és savasodás ellen, napi rendszerességgel
akarod használni, akkor javaslom, hogy mivel semlegesíti a gyomorsavat,
ezért étkezés után várj legalább egy órát mielőtt beveszed. Én egyszerre
egy fél kávéskanálnyit szoktam bevenni, de a számodra ideális
mennyiséget ennél is neked kell megtalálni. Tapasztald ki. Az sem jó, ha
túl sokat fogyasztasz belőle.
10.) Ha bármilyen pozitív változást
érzel magadon, pl fokozatosan elmúlt a krónikus fáradtságod, vagy
bármilyen egyéb tapasztalatod van, akkor légy szíves írd meg.
Ejteni
kell még pár szót a cukorbetegségről is. Létezik egy olyan dolog, amit
úgy hívnak, hogy másodlagos nátrium-glükóz transzport. Ez olyan területe
az orvosi biokémiának, amibe nincs kedvem beleásni magam, és nem is áll
szándékomban. Azonban tekintetbe véve, hogy a cukorbetegség is
népbetegség, és igazából értelmes magyarázatot nem tud rá adni a
jelenlegi orvostudomány, ezért élek a gyanúperrel, hogy komoly köze van a
rossz sónak a cukorbetegség kialakulásához is.
További
zsenialitása a betegséggyártók módszerének, hogy öreg korra jelentkeznek
a hatások, így további hasznot hajt azzal, hogy nem kell "feleslegesen"
nyugdíjasokat fizetni.
Érdemes megnézni azt a tényt is, hogy ha
visszaemlékszel 30 évvel ezelőttre, több idős ember volt, és azok is
sokkal kevesebb gyógyszert szedtek, míg manapság szinte nincs olyan idős
ember aki ne szedne gyógyszereket, és aránylag nem is keveset
fogyasztanak.
Ez az ördögi módszer tökéletesen működik, úgy ahogy azt a betegséggyártók várják! Kik a betegséggyártók? Ezt találd ki magad.
Ez az írás teljes terjedelmében, és csak teljes terjedelmében változtatások nélkül, szabadon terjeszthető!
Ha a 2008-as előadásomat meg akarod nézni dvd-n elküldöm 500 Ft+postaköltség áron (számlával).
Ha
személyesen akarod meghallgatni az előadást, akkor 2009.november 22-én
gyere el a II Szerencsi ezoterikus találkozóra, a szerencsi Bocskai
Gimnáziumba.
Ha fel akarod velem venni a kapcsolatot, az
egeszsegesso_kukac_gmail_pont_com vagy a tisztaso_kukac_yandex_pont_ru
címen tudsz elérni. Ezt az e-mail címet gyűtögető spam robotok miat
tírtam ilyen cifrán. Nem ígérem, hogy minden e-mail -re válaszolok, de
mindet elolvasom. Kérj visszaigazolást az e-mail-ről, hogy
megkaptam-e!!!!
Ezt az írást feltettem a
http://www.tisztaso.narod2.ru/ oldalra. 1-2 más dolgot is fel fogok majd
tenni, ha lesz rá időm. Mivel a betegséggyártók éberen őrködnek az
„egészséged” felett (vagy sokkal inkább a pénztárcájuk felett), ezért
csak idő kérdése, hogy mikor teszik működésképtelenné az e-mail címeket,
és a weboldalt, ezért amíg tudod másold és továbbítsd!
Szerencs, 2009. augusztus Miklósi István
Kiegészítés: Ez az írás nem azért készült, hogy bárkiben is negatív érzéseket keltsen, azonban szükségesnek tartom, hogy nevén nevezzük a dolgokat, és én emögött sajnos tudatos és szándékos rosszindulatot látok.
http://www.tisztaso.narod2.ru/
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!