Szeretettel köszöntelek a Rákosok és Leukémiások közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris megtudhatod miért alakul ki a rák, hogyan lehet eredményesen szembenézni vele, ill. mit kell tenni, hogy megelőzhesd. Hozzászólhatsz a tartalmakhoz, kérdezhetsz tőlem és a többiektől is
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Rákosok és Leukémiások vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Rákosok és Leukémiások közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris megtudhatod miért alakul ki a rák, hogyan lehet eredményesen szembenézni vele, ill. mit kell tenni, hogy megelőzhesd. Hozzászólhatsz a tartalmakhoz, kérdezhetsz tőlem és a többiektől is
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Rákosok és Leukémiások vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Rákosok és Leukémiások közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris megtudhatod miért alakul ki a rák, hogyan lehet eredményesen szembenézni vele, ill. mit kell tenni, hogy megelőzhesd. Hozzászólhatsz a tartalmakhoz, kérdezhetsz tőlem és a többiektől is
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Rákosok és Leukémiások vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Rákosok és Leukémiások közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris megtudhatod miért alakul ki a rák, hogyan lehet eredményesen szembenézni vele, ill. mit kell tenni, hogy megelőzhesd. Hozzászólhatsz a tartalmakhoz, kérdezhetsz tőlem és a többiektől is
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Rákosok és Leukémiások vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Berkes Judit - Napsugár | 0 hozzászólás
|
Ez a nem mindennapi szakácskönyv összefoglalja a kemoterápia, illetve a sugárkezelés alatti táplálkozással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, és ízletes recepteket gyűjt egybe, amelyek elkészítésével a betegek alkalmanként még élvezni is tudják az étkezést. Egy mesterszakács ötletei és orvosi, dietetikai kutatások alapján születtek a kötet receptjei, étkezési tanácsai, amelyek nagy segítséget jelentenek a kezelés alatt álló rákbetegeknek és családjaiknak.
|
A kemoterápia és a sugárkezelés mellékhatásaként a betegeknek gyakran megváltozik a szag- és az ízérzékelése, csökken az étvágya, súlyos szájszárazsággal, a száj és a nyelőcső nyálkahártyájának sérülései, fekélyei miatt nyelési nehézségekkel küzdenek. Állandósul a hányinger, hányás, hasmenés. Ugyanakkor rendkívül fontos, hogy e kezelések alatt a betegek megtartsák a súlyukat és általános kondíciójuk se romoljon le.
A kötet első részében az étkezési nehézségekről olvashat, amelyek a kemoterápia, ill. sugárkezelés során fellépnek. Christine Archer-Mackenzie szakorvos részletesen leírja a különböző tápanyagok hatását a daganatos betegségekre – bemutatva azt, hogy melyek javíthatnak és melyek ronthatnak a rákbeteg állapotán, és a mellékhatásokat enyhítő jó tanácsokkal látja el az olvasókat.
A második rész több mint 100 ízletes receptet tartalmaz. E szakácskönyvben nem a megszokott fejezetcímeket találjuk, a szerzők – figyelembe véve azt, hogy a beteg pillanatnyi állapotától függően milyen állagú ételt képes elfogyasztani –, olyan fejezetcímeket adtak, mint például „Könnyű habos, Selymesen krémes, Puha harapnivalók, Folyékony és üdítő finomságok”.
A széles választék és a részletes információk megkönnyítik a döntést, hogy mikor mit kínáljunk a betegnek, milyen étrendet érdemes összeállítani a kezelések alatt. Étvágygerjesztő és a főzéshez is kedvet csináló receptek sokaságát találja a kötetben, ami nagy segítséget nyújt abban, hogy a betegek eleget egyenek, és alkalmanként még élvezzék is az étkezést.
http://www.orvosikonyv.hu/kemoterapia-alatt-etrendi-tanacsok-gyogyito-etelek.html
Receptek a könyvből ITT
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!